Return to site

Grijs en winderig Henegouwen

... en van wind word je moe

Voorbije zondag was het weer tijd om de beentjes te trainen richting de 100 km van de Trailwalker eind augustus. De eerste drie etappes over de GR129 brachten ons van Brugge naar Oudenaarde. De 4de etappe, van Oudenaarde naar Ath, laten we nog even liggen voor iets later in't voorjaar vanwege de lange afstand (45km). Etappe 5 gaat van Ath naar Mons, een grijze winderige dag van 37 km doorheen Henegouwen.

Op zondagochtend sporen we per trein naar Ath. We pikken in op de GR voorbij het centrum van Ath, langs het kanaal Ath-Blaton. Verwonderde vissers, roestige bewijzen van een bloeiend economisch verleden en kleine oude sluizen... een mooi begin van onze wandeldag. Wat verder pikken in op de Oostelijke Dender.

Arbre, Brugelette, Attre, Cambron-Casteau, Lens, Erbaut en Erbissoeul. Echt bekend met deze streek zijn we niet. Al zal Cambrion-Casteau bij velen wel een belletje doen rinkelen. De oude cisterciënzerabdij van Cambron-Casteau biedt nu plaats aan Pairi Daiza. Voor ons is het vooral opboksen tegen de felle wind op de lange rechte veldwegen in het midden van dit traject.

Stilaan komen we in de buurt van de Henegouwse hoofdstad, maar eerst trekken we nog door het Bos van Ghlin. Niks bijzonder, maar eens het bos uit kom je langs de kapel van Mouligneau. Dit plaatselijke Scherpenheuvel herbergt één van de betere dorpscafé's waar we al langs wandelden. Een hartelijke ontvangst door lichtelijk dronken locals was ons deel.

Aangekomen in Mons is iedereen het erover eens... van wind word je moe. En ook wel. Honderd kilometer is verdorie ver, gelukkig hebben we nog 5 maand voorbereidingstijd voor de boeg.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly