Return to site

Spleten, kloven & bosanemonen

Onze voorbereiding bracht ons het voorbije weekend naar Luxemburg. Drie dagen lang wandelen onder een stralend blauwe hemel over de Müllerthal Trail. Zalig zonnige lentedagen en best nog koude nachten onder het tentzeil. Met in totaal 80km & 1900 hoogtemeters een kloeke stap voorwaarts in onze training richting de Oxfam Trailwalker.

De Müllerthal Trail bestaat uit drie aaneengeschakelde lussen in "Klein Zwitserland", de streek rond Echternach in de oostelijke hoek van Luxemburg. Bekend om de rotsformaties, beekjes en afwisselend karakter is dit een populair wandelgebied. Wij kozen ons moment perfect om de prille lente in al zijn schoonheid te aanschouwen. Pril vers groen aan bomen en struiken, bosanemonen en anders mooi in bloei op de bosbodem.

Wij wandelden de eerste en tweede lus, telkens met Echternach als uitvalsbasis. Als er zoiets bestaat als Duitse gründlichkeit, dan zeker ook Luxemburgse gründlichkeit. De Müllerthal Trail heeft om te beginnen een erg degelijke website waarop je alle info terug vindt die je nodig hebt. Het pad is ook perfect aangeduid. Tot slot is het Müllerthal erg goed ontsloten per openbaar vervoer, inclusief een toeristische folder met alle buslijnen en -uren. Vanuit de stad Luxemburg is Echternach vlot bereikbaar per bus én vanuit Echternach zijn tal van dorpen op het pad goed met elkaar verbonden.

In voorbereiding naar 'de honderd' voelde deze tocht alvast als een flinke stap voorwaarts. Op zaterdag stapten we de volledige eerste lus (38km & 900 hoogtemeters) en ook al waren de beentjes best moe, we hadden alle vier het gevoel er wel nog wat kilometers bij te kunnen doen. Hoog tijd om de kaap van de 40km en die van de 50km te nemen de komende twee maand. Meer verslagjes volgen maar eerst nog wat mooi fotomateriaal...

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly