Return to site

Wie 100 km wil stappen, moet trainen!

Dwars door België

Tegen eind augustus moet elk van ons in staat zijn om 'vlotjes' 100 km te stappen. Da's dus trainen geblazen. Volgens de website van de Oxfam Trailwalker mik je best op een wekelijkse wandeling, met tweewekelijks een langere afstand. Daarnaast raden ze aan om minstens één maal 's nachts te wandelen en ook een tweedaagse in te plannen waarbij je telkens een langere afstand wandelt. Zo gezegd, zo gepland.

We kozen voor een 'klein' projectje als trainingsprogramma, namelijk de GR129 - Dwars door België. Deze GR-route loopt van Brugge over Dinant tot in Arlon, is maar liefst 573 km lang. Helemaal krijgen we dat niet klaar gespeeld tegen augustus, maar Dinant hebben we zeker in't vizier. Momenteel zitten we in Oudenaarde, na drie etappes van respectievelijk 34, 36 en 30 km. De West-Vlaamse paden waren een mooie aanloop, maar de echt mooie etappes liggen nog in het vooruitzicht.  

Na Oudenaarde trekken we verder richting Ronse, Ath en Mons. Voorts staat er binnenkort een driedaagse in Luxemburg op ons programma (Müllerthal Trail), een vrij heuvelachtig gebied met best pittige paden. We plannen er alvast één dag de kaap van de 40 km te ronden. Benieuwd wat de benen daar van gaan vinden. Binnenkort meer verslagjes hier!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly